FAQ

Här har ni svar på vanliga frågor. Observera dock att Arabiska­centret är nystartat och i en expansiv fas, så gällande policy kan komma att ändras och uppdateras. Dessa frågor och svar utgör Arabiska­centrets policy och köpvillkor.

FAQ

Här har ni svar på vanliga frågor. Observera dock att Arabiska­centret är nystartat och i en expansiv fas, så gällande policy kan komma att ändras och uppdateras. Dessa frågor och svar utgör Arabiska­centrets policy och köpvillkor.

Programmet inkluderar 3 olika böcker med Madinahböckerna som huvudfokuset:

  • Introduktionskursen (Mu`allimu al-Qiraa`ati al-`Arabiyyah)
  • Arabiska nivå 1-4 (Madinahböckerna)
  • Arabiska nivå 5 (al-Ajrumiyyah)
  • Nya kurser utvecklas löpande!

Vare sig man studerar själv eller med en kursledare, så beror det på hur intensivt man själv valt att studera. För aktuella program besök ”Registrera dig”. 

Studerar man 2 lektioner i veckan (cirka 2-4h), kan man grovt uppskatta följande:

Introduktionskursen: 8 veckor

Arabiska nivå 1:  12 veckor

Arabiska nivå 2: 20 veckor

Arabiska nivå 3: 16 veckor

Arabiska nivå 4: (Kurs under utveckling)

al-Ajrumiyyah: (Kurs under utveckling

Ja. Har man studerat från början till slut med kursledaren, så har man fått mycket stabila grunder i det arabiska språket. Studerar man dock helt på egen hand kan det inte garanteras att man till exempel får ett bra uttal (النُّطق). Vi rekommenderar att man registrerar sig på livekurserna, för att säkerställa att man får en god vägledning av en utbildad kursledare.

Det beror på hur självständig du som elev är. Är du väldigt självgående, så klarar du dig själv med villkoret att du lyckas ordna ett korrekt uttal.  (Det är många självstuderande som kan regler, ord, meningar men har väldigt dåligt uttal på grund av avsaknande av lärare).

Kostnaden är endast 99 kr/h, (exkl. moms) och då ingår:
• Privatundervisning i små grupper (2-6 elever) med en utbildad kursledare, som förklarar allt material, går igenom ppt:en och böckerna sida för sida, och ser till att eleven verkligen förstår allt till punkt och pricka. Läraren blir ett personligt stöd för eleven under lektionerna och ser till att denne når sina mål oavsett bakgrund eller förutsättningar.
• Kursledaren ger eleverna läxor, förhör dem, och försöker hela tiden motivera eleverna.
• Kursledaren ser till att eleverna korrigerar sitt uttal av orden.
• Man får extramaterial i form av instuderingsfrågor och översättningsfiler samt facit. Med dessa extra dokument kan eleven själv säkerställa att man verklighet förstått allt.
• Man får behörighet att ladda ner alla aktuella Powerpoints på sin egna dator, samt nedladdningslänk för samtliga videolektionerna.
• Man får möjlighet att komma i kontakt och lära känna andra elever, som ligger på samma nivå som en. Tillsammans bygger man sitt personliga nätverk av arabisktalande studenter och studerar tillsammans.
• Under kursens gång har man tillgång till att ställa kursledaren frågor om något är oklart beträffande studierna. Även utanför lektionstiderna!

Introduktionskursen: Inget förkunskapskrav finns.

Arabiska nivå 1: Att man förstått introduktionskursen eller motsvarande kurs/bok. Man ska alltså kunna läsa och skriva alfabetet

Arabiska nivå 2: Att man fått godkänt på Arabiska nivå 1 eller motsvarande kurs/bok.

Arabiska nivå 3: Att man fått godkänt på Arabiska nivå 2 eller motsvarande kurs/bok.

Arabiska nivå 4: Att man fått godkänt på Arabiska nivå 3 eller motsvarande kurs/bok.

Arabiska nivå 5 (al-Ajrumiyyah): Att man fått godkänt på Arabiska nivå 4 eller motsvarande kurs/bok.

Man ska ha fyllt 18 år och betala 1 månad i förskott. Har man inte fyllt 18 år krävs godkännande från vårdnadshavare, vilket fylls i när man skickar in sin ansökan.

Att lära sig arabiska för en icke-arab kan initialt känns väldigt tufft. Men med tiden kommer man märka att det faktiskt är mycket enklare än vad man tror: speciellt om man har en pedagogisk lärare som ger en dem rätta verktygen. Arabiskacentrets mål är att bevisa att varje person oavsett kön, ålder eller bakgrund kan lära sig språket. Vi ger verktygen, som krävs. Vi behöver bara seriösa elever. Resten sköter vi!

Man kan hoppa av kursen när som helst, och medlemskapet är inte bindande. Dock betalar man alltid minst 1 månad i förskott, och om det finns dagar kvar av kursen, som ej förbrukats, så har man rätt att förbruka dem. Ingen återbetalning görs i detta fall. Man betalar alltid för minst en månad i taget.

I princip alla böcker finns som PDF att ladda ner på vår hemsida.  Vill man beställa hem fysiska böcker, så finns de tillgängliga på nätet.

För aktuella program, klicka på ”Registrera dig.”

Initialt kommer Arabiskacentret endast ha ett begränsat antal program att välja mellan. I framtiden expanderar vi, så att man kan välja mellan:

  1. a) Intensivt program: 4-5 lektioner/veckan.
  2. b) Normalt program: 2-3 lektioner/veckan.

c) Långsamt program: 1 lektion/veckan

Just nu är kurserna förlagda främst på kvällstider vardagar, och alla tider under helger. Målet är att Arabiskacentrets kurser ska bedrivas på heltid under dygnets alla timmar. När eleverna registrerat sig försöker vi att slå ihop er till lämpliga grupper, och skapa en gemensam tid för er alla.

Introduktionsprogrammet

Arabiska nivå 1

Arabiska nivå 2

Arabiska nivå 3

(Fler kurser på gång)

Allt material är kostnadsfritt, men vill man ha privatundervisning måste man registrera sig och betala. Målet är att kunna bedriva Arabiskacentret på heltid med flera anställda så att vi kan utveckla innehållet till en helt annan nivå!

Ja. Allt material går att ladda ner för personligt bruk utan att man ändrar på något av innehållet. Vad gäller dock Powerpoints, så är det endast betalande studenter, som har tillgång till det.

Arabiskacentrets huvudsakliga syfte är inte att tjäna pengar. Arabiska som språk är ett mycket viktigt inslag i muslimens vardag, och hjälper oss att förstå Islam och Koranen på ett mer autentiskt sätt, och att hjälpa sina syskon och samhället i rätt riktning är en del av islams vackra budskap, därför är allt material helt kostnadsfritt.

Arabiskacentret måste dock växa och vi hoppas på att kunna bedriva denna verksamhet på heltid med betalda webbdesigners, och kursledare. På så vis kan vi utveckla centret, och verkligen ta detta till en helt ny nivå: att bli Sveriges Bästa Hemsida För Arabiska Studier.

Ja, självklart! Arabiskacentret är flexibelt och låter varje elev själv bestämma hur länge man vill studera. Minimumkravet är dock 1 månad.

Arabiskacentret erbjuder effektiva och säkra betalningslösningar med Swish Handel och kortbetalning.

Nej. Det enda kravet är att man ska studera minst 1 månad. Hoppar man av under denna månad så stannar det där. Man får dock ingen återbetalning om det finns resterande studiedagar kvar.

Eleven kan avsluta avtalet när som helst. Men om eleven exempelvis valt 1 månad och den valda studieperioden passerar 1 månad utan att eleven avbryter avtalet, så tolkas det som att eleven vill fortsätta. Då läggs det till ytterligare en månad.

Arabiskacentret har inga dolda avgifter eller krångliga regler. Vi värdesätter kundens trygghet och förtroende. 

Live-kurserna hålls med hjälp av Microsoft Teams, som är gratis att ladda ner och använda. Microsoft Teams är väldigt enkelt att använda och fungerar som ett digitalt klassrum.
Det är ett bra redskap för att sända live-lektioner, dela undervisningsmaterial, och kommunicera i grupp.

[give_form id="3215"]

Kursen är inte lanserad

inom kort lanseras kursen

VI JOBBAR PÅ DET
Vi jobbar med att ta slutföra kursen inför lansering. Du kan redan idag skicka in en intresse anmälan för att delta i kursen.

Intresseanmälan

Welcome Back, We Missed You!

woo-login-popup-sc-open
Open chat
Behöver du hjälp?