FAQ

Här har ni svar på vanliga frågor om vår hemsida och kurser. Om ni inte finner er fråga besvarad så är ni alltid välkomna att kontakta oss via hemsidan eller sociala medier.

FAQ

Här har ni svar på vanliga frågor. Observera dock att Arabiska­centret är nystartat och i en expansiv fas, så gällande policy kan komma att ändras och uppdateras. Dessa frågor och svar utgör Arabiska­centrets policy och köpvillkor.

Programmet inkluderar 3 olika böcker med Madinahböckerna som huvudfokuset:

  • Introduktionskursen (Mu`allimu al-Qiraa`ati al-`Arabiyyah)
  • Arabiska nivå 1-4 (Madinahböckerna)
  • Arabiska nivå 5 (al-Ajrumiyyah)
  • Nya kurser utvecklas löpande!

Det beror självklart på hur mycket man studerar i veckan.

Studerar man t.ex. två lektioner i veckan (cirka 2-4h), kan man grovt uppskatta följande:

Introduktionskursen: 8 veckor

Arabiska nivå 1:  12 veckor

Arabiska nivå 2: 20 veckor

Arabiska nivå 3: 16 veckor

Ja. Har man studerat från början till slut med kursledaren, så har man fått mycket stabila grunder i det arabiska språket. Studerar man dock helt på egen hand kan det inte garanteras att man till exempel får ett bra uttal (النُّطق). Vi rekommenderar att man registrerar sig på livekurserna, för att säkerställa att man får en god vägledning av en utbildad kursledare.

Det beror på hur självständig man är som elev. Är man väldigt självgående, så klarar man sig själv med villkoret att man lyckas ordna ett korrekt uttal. Det är många självstuderande som kan regler, ord, meningar men har väldigt dåligt uttal på grund av att man studerar utan lärare.

Introduktionskursen: Inget förkunskapskrav finns.

Arabiska nivå 1: Att man förstått introduktionskursen eller motsvarande kurs/bok. Man ska alltså kunna läsa och skriva alfabetet

Arabiska nivå 2: Att man fått godkänt på Arabiska nivå 1 eller motsvarande kurs/bok.

Arabiska nivå 3: Att man fått godkänt på Arabiska nivå 2 eller motsvarande kurs/bok.

Arabiska nivå 4: Att man fått godkänt på Arabiska nivå 3 eller motsvarande kurs/bok.

Arabiska nivå 5 (al-Ajrumiyyah): Att man fått godkänt på Arabiska nivå 4 eller motsvarande kurs/bok.

Att lära sig arabiska för en icke-arab kan initialt känns väldigt tufft. Men med tiden kommer man märka att det faktiskt är mycket enklare än vad man tror: speciellt om man har en pedagogisk lärare som ger en dem rätta verktygen. Arabiskacentrets mål är att bevisa att varje person oavsett kön, ålder eller bakgrund kan lära sig språket. Vi ger verktygen, som krävs. Vi behöver bara seriösa elever. Resten sköter vi!

I princip alla böcker finns som PDF att ladda ner på vår hemsida.  Vill man beställa hem fysiska böcker, så finns de tillgängliga på nätet.

Introduktionsprogrammet

Arabiska nivå 1

Arabiska nivå 2

Arabiska nivå 3

(Fler kurser på gång)

Alla våra tjänster och material är kostnadsfria. Med jämna mellanrum erbjuder vi lärarledda kurser som hålls via Zoom. Dessa är i regel också kostnadsfria.

Ja. Allt material går att ladda ner för personligt bruk utan att man ändrar på något av innehållet.

När vi har möjlighet håller vi i live-kurser via Zoom, som är gratis att ladda ner och använda. Zoom är väldigt enkelt att använda och fungerar som ett digitalt klassrum. Det är ett bra redskap för att sända live-lektioner, dela undervisningsmaterial, och kommunicera i grupp.

[give_form id="3215"]

Kursen är inte lanserad

inom kort lanseras kursen

VI JOBBAR PÅ DET
Vi jobbar med att ta slutföra kursen inför lansering. Du kan redan idag skicka in en intresse anmälan för att delta i kursen.

Intresseanmälan

Welcome Back, We Missed You!

woo-login-popup-sc-open
Behöver du hjälp?